Gevelstenen

 

Restaureren van gevelstenen.

Gevelstenen
gevelsteenDe gevelsteen is eigenlijk het steen geworden uithangbord. In de 16e, 17e en 18e eeuw bestond er nog geen huisnummering. Een stenen aanduiding was dan zeer functioneel. Tegelijkertijd vertelde de steen iets over de bewoner en zijn omgeving. Vaak gaven ze het beroep weer van de oorspronkelijke bewoner.
 
Onderhoud en behoud van de gevelsteen
Gelukkig wordt er tegenwoordig weer veel aandacht besteed aan behoud en herstel van gevelstenen. In een historische omgeving als Amsterdam biedt de gevelsteen een interessant inkijkje in het leven van de oorspronkelijke bewoners.
 
INFORMEER BIJ ONS naar de mogelijkheden voor onderhoud en herstel!

gevelstenen op maat
gevelsteen op maat

Nieuwe gevelstenen
Ook in nieuwe huizen, gebouwd in de 21ste eeuw, zien we dat er weer gevelstenen worden geplaatst. Een nieuw gevelsteen, paneel of gevel-relief kan op maat en volgens uw eigen wensen en ontwerp worden gemaakt. Met een historisch uiterlijk of in een modern jasje.
 
Ontwerp van gevelsteen of relief
Op dit moment worden er ook in nieuwbouw weer veel andere deoratieve elementen en ornamenten toegepast. Graag denken we met u mee in het ontwerp van gevel panelen of gevel details of gevel verfraaiing.