Restaureren van een ornament

Restaureren van een ornament
Hieronder een aantal foto’s van het restaureren van een ornament. Onder een verlaagd plafond zaten nog delen van fraaie ornamenten. Het was niet gelijk helemaal duidelijk.  Met een endoscoop hebben we dit onderzocht. Op basis daarvan is een inschatting gemaakt.

Het plafond is opnieuw vastgezet. Het lijstwerk is hersteld. Een aantal delen werden opnieuw gemaakt. Daarna werd het plafond in oude luister hersteld.

Bij een dergelijk project is een goede samenwerking belangrijk. Vooraf moeten de onzekere factoren duidelijk zijn. En het is belangrijk om goede afspraken te maken.

Bijgaand foto’s van de werkzaamheden.

Foto’s:

ornamenten plafond - ornamenten restauratie ornamenten plafond restauratie

ornamenten plafond restaureren ornamental plaster ceilings

Vastzetten van een oud plafond
Er zijn nog veel oude plafonds. Een tijd lang waren verlaagde plafonds in de mode. Ook werd al snel een verlaagd plafond aangebracht, als het onderhoud slecht was. En het was een makkelijke methode om snel kamers en vertrekken op te knappen.

Er komen nu nog steeds ornamenten onder verlaagde plafonds vandaan. De onderhoudsstaat is heel wisselend. Soms slecht en soms heel goed. In dit project maakten wij een aantal lijsten opnieuw. Ook ontbrak er stucwerk.

Restauratie van een ornamentenplafond

Heeft u vragen over restauratie over ornamenten plafonds? Of is er nog een oud plafond verborgen onder uw verlaagde plafond Bel ons op! Wij kunnen kijken ernaar en geven hier vrijblijvend advies over hier

Bel voor meer informatie 06 14 61 00 86

ornamenten plafond restauratie werk