Beelden en Sculpturen

Sculpturen en beelden maken is een ambacht

Ornamenten Restauratie Amsterdam is gespecialiseerd in beelden en sculpturen. Wij zien beelden maken als een ambacht. Een combinatie van creatief vakmanschap, ontwerp en erfgoed (craftmanship). Met oog en gevoel voor geschiedenis en cultuur. Natuurlijk is er in ons ambacht is ook ruimte voor hedendaagse kennis en moderne technieken.

Werkwijze

Bij de productie gebruiken wij klassieke methoden. Handmatig modelleren en moulding (mallen maken). Eerst maken of herstellen we het beeld. Daarmee maken we de mal. En vervolgens een afdruk.

Materialen die worden gebruikt in beelden en sculpturen

Met mortels van hoge kwaliteit is het mogelijk om kleur en structuur van steenachtige elementen goed te benaderen. Zo kunnen details, vormen en sierwerk vaak prima hersteld worden.

Restauratie beelden en sculpturen bol ornamenten

Moderne materialen

Verder zijn wij goed bekend met nieuwe materialen, zoals composiet. Wij testen traditionele receptuur en experimenteren met nieuwe materialen. Voor elke situatie geldt dat Ornamenten Restauratie Amsterdam goed kijkt welke inzet tot het beste resultaat leidt.

Beelden en sculpturen - beeld van leeuw

Reproductie van beelden

Soms is reproductie een goed idee. Als beelden veel te lijden hebben, bijvoorbeeld van het weer, kan er een kopie gemaakt worden. Dit gebeurt dan uit voorzorg. Het origineel blijft veilig bewaard.

beelden renovatie

Reconstructie van beelden en sculpturen

Soms ontbreekt er een gedeelte. Dit kan ook vaak hersteld worden. Eerst volgt onderzoek en dan reconstructie. Het originele ontwerp toont zich in volle glorie.

Neem contact op

Heeft u nog verdere vragen? Of bent u benieuwd hoe wij u precies verder kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader