Ornamenten plafond vastzetten

Ornamenten plafond vastzetten

ornamenten plafond Jacob Obrecht
 
Ornamenten plafond vastzetten en restaureren
Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen en restaureren van ornamenten plafonds. Een ornamenten plafond is een sieraad voor uw grachtenhuis of woning. Te gemakkelijk wordt gedacht dat herstel en restauratie van unieke historische plafonds niet mogelijk is.  Deze schade aan authentieke plafonds is vaak goed te herstellen.
 
Vakkundig en betaalbaar!
We komen graag ter plaatse kijken. Hierbij wordt ook  gekeken naar de bevestigingswijze.  Een ornamenten plafond vastzetten op een goede en vakkundige manier is belangrijk voor het behoud van het plafond. Aarzel dus niet om vrijblijvend advies te vragen: Wij zijn vakkundig en betaalbaar! Telefoon: 020 – 66.46.046
 
Herstel unieke historische plafonds
Bij oude ornamenten plafonds ontstaan op den duur kleine of grotere beschadigingen. Soms kiest men er dan voor om het ornamenten plafond stuk te slaan en af te voeren. Het historische plafond verdwijnt in de container. Er zijn veel mogelijkheden om het ornamenten plafond te behouden.
 


Een fraai gerestaureerd ornamenten plafond is een uniek plafond, dat past bij het huis en de omgeving. Uiteindelijk blijkt het kostenplaatje vaak ook nog mee te vallen. Zeker als men dit afzet tegen de kosten van een geheel nieuw plafond.
 
Restauratie filmpje Youtube
In bijgaand filmpje op Youtube laten wij het herstel van een historisch plafond op de Herengracht zien. Klik op deze link voor het filmpje: Herstel historisch plafond op de Herengracht.
 
Scheuren en barsten
Scheuren en barsten ontstaan geleidelijk. Veel ornamenten plafonds zijn meer dan 100 jaar oud. Ze zijn met kleine spijkertjes en metaaldraad vastgezet. Roestvorming tast de spijkertjes aan. Op gegeven moment ontstaat een scheur of barst. Geleidelijk neemt de druk op het ornamenten plafond toe. Repareren van het ornamenten plafond door de scheur dicht te smeren, lost het probleem niet op. De druk op het ornamenten plafond blijft bestaan of neemt verder toe. Er ontstaan meer scheuren. Uiteindelijk ontstaat er een onstabiele situatie.

ornamenten plafond vastzetten
ornamenten plafond restaureren

Ornamenten plafond vastzetten
Men kan het proces keren door het historische plafond opnieuw goed vast te zetten. Opnieuw vastzetten van het ornamenten plafond is een goede lange termijn oplossing. Eerst wordt het plafond opnieuw verankerd. We maken hierbij gebruik van een systeem op basis van metalen ringen. Daarna kunnen de barsten en scheuren met blijvend resultaat bijgewerkt worden. Vervolgens vindt het overige restauratiewerk plaats. De ornamenten worden hersteld, opnieuw gevormd. Soms is het nodig om van ontbrekende delen een reproductie te maken.
 
Waterschade
Bij waterschade en vocht, bijvoorbeeld door lekkage is het van belang om eerst de oorzaak van het probleem aan te pakken. Daarna kan de schade vakkundig hersteld worden.

ornamenten plafond vastzetten Silberling collectie
ornamenten plafond Silberling collectie

Controle en onderhoud zijn noodzakelijk
Maar heeft men een historisch ornamenten plafond en onderneemt men geen enkele actie, dan kunnen er grote stukken van het plafond naar beneden komen vallen. De schade is aanzienlijk, stof, puin en gruis maken uw vertrek onbewoonbaar. Er ontstaat schade aan meubels en materiaal. Bovendien is het ornamenten  plafond nu in stukken gevallen.
 
Vragen of (kleine) problemen welkom!
Heeft u vragen of kleine-plafond-problemen: Wij denken graag met u mee!