Ornamenten plafond vastzetten

Historische plafonds vastzetten

Wij zijn gespecialiseerd in het vastzetten van ornamenten plafonds. Alles begint bij het nakijken van de constructie. Een plafond moet goed en degelijk bevestigd zijn. Daarna pas volgt herstel en restauratie van de ornamenten. En dan blijkt in de praktijk: restauratie van unieke historische plafonds is vaak goed mogelijk! We komen graag op locatie. Dan kijken we ook naar de wijze van bevestiging. Een ornamenten plafond vastzetten op een goede en vakkundige manier is belangrijk. Want dit draagt bij aan het behoud van het plafond voor de lange termijn. U kunt ons vrijblijvend om advies te vragen, bijvoorbeeld via de telefoon: 020 – 66 46 046.

Schade aan authentieke plafonds is vaak goed te herstellen.

Fraai ornamenten plafond

Een fraai gerestaureerd ornamenten plafond is uniek. Het past bij het huis en de omgeving. Vaak blijkt het kostenplaatje ook nog mee te vallen. Zeker als men dit afzet tegen de kosten van een geheel nieuw plafond.

Herstel unieke plafonds

Bij oude ornamenten plafonds ontstaan op den duur kleine of grote beschadigingen. Soms kiest men er dan voor om het ornamenten plafond stuk te slaan. Het historische plafond verdwijnt zo in de container. Maar er zijn ook veel mogelijkheden om het ornamenten plafond te behouden. Onderaan de pagina lichten we het verder toe.

Ervaring en routine

Wij zien tijdens ons werk veel oude plafonds. Vaak met dezelfde soort problemen. Wij werken vaak in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Het afgelopen jaar herstelden wij veel ornamenten plafonds in Amsterdam. Bijvoorbeeld aan de Van Eeghenstraat, Van Breestraat en de Nassaukade. Op de Willemsparkweg, Sarphatipark, de Sarphatistraat en op de keizersgracht, Herengracht, Stadhouderskade en het Singel, Rechtboomsloot, Marnixstraat etc. En ook bijvoorbeeld plafonds in Leiden, Hilversum en Bussum. In Rotterdam wordt er ook veel verbouwd en opgeknapt. Hier komt u soms nog echte verrassingen tegen!

ervaring met onderhoud oud ornamenten plafond

Scheuren en barsten

Scheuren en barsten ontstaan geleidelijk. Veel ornamenten plafonds zijn meer dan 100 jaar oud. Ze zijn met kleine spijkertjes en metaaldraad vastgezet. Roestvorming tast de spijkertjes aan. Op gegeven moment ontstaat een scheur of barst. Geleidelijk neemt de druk op het ornamenten plafond toe. Repareren van het ornamenten plafond door de scheur dicht te smeren, lost het probleem niet op. De druk op het ornamenten plafond blijft bestaan of neemt verder toe. Er ontstaan meer scheuren. Uiteindelijk ontstaat er een onstabiele situatie.

onveilige situatie door scheuren en barsten plafond

Vastzetten ornamenten plafond en een restauratie filmpje

In bijgaand filmpje op Youtube laten wij het herstel van een historisch plafond op de Herengracht zien. Op Youtube zijn nog een aantal andere filmpjes te zien.

Werkwijze voor lange termijn restauratie

Men kan het proces keren door het historische plafond opnieuw goed vast te zetten. Dit is een goede lange termijn oplossing. Eerst wordt het plafond opnieuw verankerd. We maken hierbij gebruik van een systeem met volgringen. Daarna kunnen de barsten en scheuren met blijvend resultaat bijgewerkt worden. Vervolgens vindt de rest van het restauratie werk plaats. De ornamenten worden hersteld en opnieuw gevormd. Soms is het nodig om ontbrekende delen te vervangen.

schade aan ornamenten plafond

Waterschade

Bij lekkage moet men eerst goed naar de oorzaak van het probleem kijken. Dat betekent dat de leidingen, afvoer en dakgoten in orde moeten zijn. Pas daarna kan de schade vakkundig hersteld worden.

schade door kapot plafond

Onderhoud is noodzakelijk

Een oud ornamenten plafond heeft onderhoud nodig. Als je dit steeds uitstelt en geen enkele actie onderneemt, dan kunnen er stukken naar beneden komen vallen. De schade is groot. En stof en puin maken de ruimte onbewoonbaar. Er ontstaat ook nog schade aan de meubels. Bovendien is het ornamenten plafond nu in stukken gevallen.

Voorkom schade aan uw plafond

Heeft u vragen of plafond-problemen? Wij denken graag met u mee! Neem contact op met Ornamenten Restauratie Amsterdam. Bel naar 020 – 664 6046 of mail naar info@ornamenten-restauratie.nl.

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader