Ornamenten restauratie Utrecht

Ornamenten restauratie Utrecht

Zijn uw ornamenten in Utrecht toe aan restauratie? Dan helpt Ornamenten Restauratie u graag met het realiseren hiervan! Wij zijn gespecialiseerd in behoud van ornamenten, dit is dan ons ook ons uitgangspunt. Bij beschadigingen zoals scheuren of barsten weten wij precies welke technieken wij moeten toepassen. Dankzij 20 jaar ervaring bent u verzekerd van een uitstekend eindresultaat. Wij komen graag bij u langs om de beschadigingen aan uw ornamenten te bekijken, samen met u stellen wij dan een vervolgplan op. Voor ornamenten restauratie in Utrecht moet u bij Ornamenten Restauratie zijn!

Beschadigingen ornamenten aanpakken

De moed kan in uw schoenen zakken wanneer u beschadigingen in uw ornamenten waarneemt. Ga in dit geval niet zelf aan de slag maar roep een deskundige in. Wij weten precies welke technieken wij waar moeten toepassen. Om het herstel zo goed mogelijk uit te voeren checken wij van te voren of de ondergrond goed vast zitten. Sommige historische plafonds hebben al jaren geen onderhoud meer gehad en kunnen daardoor loszitten. Na deze inspectie bekijken wij wat er nodig is voor ornamenten restauratie in Utrecht.

Voordelen van Ornamenten Restauratie

Ornamenten restauratie in Utrecht is ons dagelijks werk. Dat brengt veel ervaring en routine met zich mee. En dat ziet u ook terug in de prijs. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

Oorzaak scheuren ornamenten in Utrecht

Beschadigingen aan ornamenten in Utrecht komt veel voor in oudere gebouwen. Maar wat veroorzaakt dit allemaal? Bij het plaatsen van ornamenten worden deze stevig vastgespijkerd. Bij oudere ornamenten kan het voorkomen dat de spijkertjes los laten. Het gewicht van het ornament zorgt er vervolgens voor dat het langzaam wegzakt en scheuren veroorzaakt. Wanneer scheuren elkaar tegenkomen kunnen hele gebieden loskomen met als gevolg: verzakkingen. Mocht je hier niks aan doen dan bestaat de kans dat het plafond ooit naar beneden komt. Dat wil je natuurlijk voorkomen met ornamenten restauratie in Utrecht.

ornamenten restauratie utrecht

Ontbrekende delen in stucwerk Utrecht

Naast dat verhuizingen en verbouwingen schade kunnen aanrichten aan uw ornamenten, moet u er ook bij stilstaan dat verbouwingen verderop ook gevolgen kunnen hebben. Wij zien regelmatig dat er ontbrekend stucwerk is of dat er gaten te zien zijn. Vaak kan dit goed hersteld worden. Met mallen worden ontbrekende delen opnieuw gemaakt. De nieuwe ornamenten zijn vaak niet van het origineel te onderscheiden. Ornamenten Restauratie zorgt ervoor dat uw ornamenten in Utrecht behouden blijven!

Ornamenten restauratie in Utrecht

Veel oudere gebouwen in Utrecht die ornamenten hebben, zijn gemiddeld 130 jaar oud. Bij deze hoge leeftijd is scheurvorming bijna niet te voorkomen. Onderschat een dergelijk huis van deze leeftijd dus niet.

Neem contact met ons op

Hebben uw ornamenten in Utrecht restauratie nodig? Onze deskundigen helpen u graag verder. Stuur foto’s van de beschadigingen van uw ornamenten of bel ons op: 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw ornamenten in Utrecht behouden blijven!