Plafondrozet(ten) herstellen

Plafondrozetten herstellen

Heeft u prachtige plafondrozetten die u wilt laten herstellen? Roep dan de expertise van Ornamenten Restauratie Amsterdam in. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het herstellen van ornamenten, waaronder plafondrozetten. Het behoud van ornamenten is ons uitgangspunt. Met een plafondrozet restauratie heeft u binnen de kortste keren weer een prachtig plafond!

Inspectie van beschadigingen

Heeft u net een woning gekocht waar prachtige plafondrozetten inzitten? Maar ziet u tot uw verschrikking dat een of meerdere rozetten beschadigd zijn? Geen zorgen, met de hulp van Ornamenten Restauratie Amsterdam kunt u binnenkort genieten van een kras-, scheur- en barstvrij plafond. Om de restauratie foutloos te laten verlopen komen wij bij u langs, zodat wij de beschadigingen kunnen inspecteren.

De voordelen van Ornamenten Restauratie Amsterdam

Plafondrozet restauratie is voor ons dagelijks werk. Dankzij onze ervaring hierin weten wij welke techniek wij waar moeten toepassen. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

Gevoeligheid van plafonds

Tijdens de inspectie bekijken wij of het plafond juist bevestigd is, dit heeft namelijk invloed op de kwaliteit van uw plafondrozet. Vervolgens bekijken we wat nodig is voor herstel. Het herstellen van plafondrozetten komt het meest voor in oudere gebouwen. Doordat deze huizen gevoelig zijn voor verzakkingen kan ook uw plafondrozet hier last van krijgen. Bij een verzakking tijdens een verhuizing of verbouwing kan uw plafondrozet een scheur krijgen.

plafondrozet restauratie

Gevoeligheid rozet

Veel gebouwen die over een plafondrozet beschikken hebben een gemiddelde leeftijd van
130 jaar. Dit betekent dat uw rozet enkele schade kan hebben opgelopen. Onderschat een dergelijk huis bij de aankoop dus niet. Het komt geregeld voor dat stukken rozet naar beneden komen bij achterstallig onderhoud. Dit gebeurt wanneer de barsten en scheuren zo groot zijn, dat er een gedeelte van het riet-stucplafond los komt te zitten. Wanneer u dit ziet is het verstandig om zo snel mogelijk Ornamenten Restauratie Amsterdam in te huren. Dit geldt ook bij kleinere beschadigingen van het rozet.

plafondrozet

Uw plafondrozetten herstellen

Dankzij het kleine oppervlakte is een plafondrozet minder gevoelig voor beschadigingen. Toch kunnen verbouwingen in de buurt ook effect hebben op dit type ornament. Bij verzakkingen van de muren gaat het plafond scheef staan, met alle gevolgen van dien voor uw plafondrozet. Wij kunnen uw plafondrozet gelukkig vrij makkelijk herstellen. Dit doen wij door gebruik te maken van mallen. Hierin creëren wij de originele vorm van uw rozet. Met de mal kunnen meerdere exemplaren van dezelfde rozet worden gemaakt, ideaal voor wanneer u meerdere rozetten moet hebben.

Neem contact met ons op

Wilt u graag uw plafondrozet laten herstellen? Onze deskundigen helpen u graag verder. Stuur foto’s van de beschadigingen van uw rozet of bel ons op 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw plafondrozetten behouden blijven!

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader