Gevelornamenten restauratie

Gevelornamenten restauratie door Ornamenten Restauratie Amsterdam

Wilt u graag een gevelornament restauratie? Dan bent u bij Ornamenten Restauratie Amsterdam aan het juiste adres! Wanneer de gevelornamenten aan uw woning beschadigd zijn, zorgen wij ervoor dat ze weer hersteld worden naar hun originele staat. Gevelornamenten Restauratie zorgt voor onderscheid en een unieke uitstraling. Maar het onderhoud wordt toch vaak onderschat. Met gevelornamenten restauratie heeft u binnen de kortste keren prachtig herstelde gevelornamenten.

Oorzaak van beschadigingen gevelornamenten

Met gevelornamenten aan uw muren creëert u een unieke uitstraling. Helaas wordt het onderhoud hiervan nog wel eens onderschat. De tand des tijds zorgt voor slijtage aan de buitengevel. Ook weer en wind doen hun werk. Soms gaat er iets mis bij werkzaamheden waardoor uw gevelornamenten gerepareerd moeten worden. Naast werkzaamheden kunnen verhuizingen ook voor schade zorgen. Veel ornamenten zijn oud en juist daarom moet er vaak naar gekeken worden. Door ons in te schakelen kunnen wij voor u kijken welk onderhoud uw gevelornamenten nodig hebben.

Lijstwerk, beelden en ornamenten

Gevelsierwerk is heel divers. Zo komen er beelden en ornamenten voor in alle soorten en maten. Ook lijstwerk kent vele verschijningen. U kunt bijvoorbeeld op veel oudere gebouwen sierelementen in de vorm van een bol, plasters, relief of figuraties zien. Gevelsierwerk werd vroeger toegepast om het gebouw mooier en imposanter te maken. Tegenwoordig laten veel mensen hun gevelsierwerk ook hangen als aandenken aan die mooie tijden. Maar ook omdat ze het zelf nog steeds erg mooi vinden staan. Door de vele jaren die zijn verstreken hebben gevelornamenten meer onderhoud nodig.

gevelornamenten restauratie

Werken met mallen

Als het mogelijk is wordt een ornament aangeheeld en hersteld. Belangrijk is ook dat het ornament voldoende houvast heeft. Als een ornament niet meer hersteld kan worden, dan wordt deze door ons vervangen. Dat gebeurt met behulp van een mal. Dankzij deze mal kunnen wij uw oude ornament precies namaken. U ziet hierdoor niet het verschil tussen de oude en nieuwe ornamenten, met het enige verschil dat de beschadigingen nu wel verdwenen zijn.

gevel ornament mal

Gevelornamenten in Amsterdam

In Amsterdam zien we veel gevelornamenten. Bekend zijn natuurlijk de gevel en topgevels van de grachtenpanden. Maar ook in de wijken rondom Amsterdam Centrum werden veel gevelornamenten gebruikt. Verrassend is om te zien dat soms de binnenkant en de buitenkant prachtig op elkaar afgestemd waren. De plafond ornamenten matchen dan bijvoorbeeld met het ornament in de portiek en ook weer met de tegels.

gevel ornamenten restaureren amsterdam

Goede controle laten uitvoeren

Bij kroonlijsten komt vaak voor dat de bevestiging niet in orde is. De consoles hangen bijvoorbeeld aan roestige oude spijkers, waar te lang niet naar omgekeken is. Bij gevelornamenten onderhoud is het verstandig om dit ook even na te laten lopen. U kunt bij ons terecht voor het vakkundig herstellen van:

  • Oude gevel ornamenten
  • Buiten lijstwerk aan de gevel
  • Herstellen van details

gevel ornamenten restaureren oud

Oude gevelornamenten herstellen of vernieuwen

Het komt voor dat oude gevelornamenten restauratie niet mogelijk is omdat de ornamenten niet meer te herstellen zijn. In dit geval maken wij een nieuw exemplaar in ons atelier. De beelden en gevelornamenten worden door ons ontworpen of exacte kopieën gemaakt. Wij zorgen ervoor dat de gevelornamenten helemaal naar wens zijn van de bewoners. Toch is het niet altijd mogelijk om het origineel te behouden. soms is het beter en veiliger om een degelijke reproductie te laten plaatsen. Dit komt geregeld voor bij balkons. Wegens de veiligheid kunnen bepaalde maten aangepast worden, natuurlijk in overleg met u. Gevelornamenten behoud is belangrijk om vermindering van de kwaliteit te voorkomen en uw veiligheid te optimaliseren.

gevelornament-online-flora

Modellen in webshop

Wij hebben diverse modellen in onze webshop staan. De meeste modellen zijn afkomstig uit de straten van Amsterdam. Deze modellen passen natuurlijk ook heel goed bij een nieuw balkon of nieuwbouwproject. De oude gevelornamenten passen in veel gevallen uitstekend bij een modern interieur.

kroonlijst gevel ornamenten restauratie

De voordelen van Ornamenten Restauratie

Wij vinden het belangrijk dat de prachtige ornamenten goed behouden blijven, daarom is gevelornamenten restauratie van groot belang. Omdat wij dit soort werk dagelijks doen bent u bij ons altijd verzekerd van een prachtig en sterk eindresultaat. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

Neem contact met ons op voor gevelornamenten restauratie

Heeft u gevelornamenten die restauratie nodig hebben? Onze deskundigen helpen u graag verder. Stuur foto’s van de beschadigingen aan uw gevelornamenten of bel ons op: +31(0)20-664 604 6. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw gevelornamenten behouden blijven!

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader