Plafondlijsten

Plafondlijsten restauratie

Zijn uw plafondlijsten toe aan restauratie? Dan bent u bij Ornamenten Restauratie Amsterdam aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het behoud van oude plafonds. Daarnaast kunnen wij ook sierlijsten herstellen. Behoud is voor ons het uitgangspunt. We kijken graag met u naar de mogelijkheden. Met al meer dan 20 jaar ervaring weten wij precies welke technieken we moeten toepassen.

Beschadiging en herstel

Wij begrijpen dat het vervelend is wanneer er beschadigingen komen in uw plafondlijsten. Daarom gaan wij graag aan de slag om uw plafondlijsten weer te herstellen. Om de restauratie goed uit te voeren gaan we eerst na of het plafond juist bevestigd is. Vervolgens bekijken we wat nodig is voor herstel. Een dergelijk herstel voeren wij voornamelijk uit in oudere gebouwen. Maar wat veroorzaakt de beschadigingen? beschadigingen worden veel veroorzaakt tijdens verhuizingen, hierdoor kunnen verzakkingen ontstaan. Deze verzakking resulteert uiteindelijk in een scheur in uw plafondlijsten.

De voordelen van Ornamenten Restauratie Amsterdam

Plafondlijsten herstellen is ons dagelijks werk. Dankzij 20 jaar ervaring weten wij welke technieken wanneer en waar nodig zijn. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

Redenenen voor schade

Naast dat een eigen verhuizing voor beschadigingen kan zorgen, kunnen verbouwingen in uw omgeving dit ook veroorzaken. Verzakkingen en een trillende grond zijn funest voor oude gebouwen. Naast scheuren zien we ook vaak dat er delen ontbreken. En er kan schade zijn zoals gaten of ontbrekend stucwerk. In de meeste gevallen kunnen wij uw plafondlijsten herstellen. Via mallen kunnen wij ontbrekende delen opnieuw maken. De nieuwe ornamenten zijn niet te onderscheiden van het origineel. Zo blijven uw plafondlijsten en sierlijsten goed behouden!

Gevoelig oud plafond

Wist u dat veel plafonds met plafondlijsten of sierlijsten gemiddeld 130 jaar zijn? Door deze hoge leeftijd krijgt u al snel te maken met scheurvorming en barsten.

Onderschat een aankoop van dit type huis dus niet.

Het komt geregeld voor dat plafondlijsten in delen naar beneden komen.

Dit gebeurt wanneer de scheuren en barsten zo groot zijn, dat er een gedeelte van het riet-stucplafond los komt te zitten. Roep daarom snel Ornamenten Restauratie Amsterdam in om uw sierlijsten te laten herstellen.

plafondlijsten restaureren

Plafonds van 130 jaar oud

Veel van de plafonds die ornamenten hebben zijn gemiddeld al 130 jaar oud. Door deze leeftijd hebben deze plafonds eigenlijk altijd te maken met scheurvorming en barsten. Onderschat zo’n plafond dus niet bij de aankoop van het huis. Het ornamenten plafond komt meestal in gedeelten naar beneden. Dit gebeurt als de scheuren en barsten zo groot zijn, dat er een gedeelte van het riet-stucplafond los komt te zitten. In dit geval is het verstandig om Ornamenten Restauratie Amsterdam in te schakelen om de ornamenten van uw plafond te repareren.

Neem contact met ons op

Wilt u uw plafondlijsten laten herstellen? Of zijn uw sierlijsten toe aan restauratie? Onze deskundige helpen u graag. Stuur foto’s van de beschadigingen van uw plafondlijsten of bel ons op 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw plafondlijsten en sierlijsten behouden blijven!

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader