Ornamenten plafond restauratie

Ornamenten plafond restauratie | Herstellen en repareren

Heeft u ornamenten in uw plafond en zoekt u een restauratiebedrijf die beschadigingen voor u kan herstellen? Dan bent u bij Ornamenten Restauratie Amsterdam aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in behoud van oude plafonds. Behoud is daarbij het uitgangspunt. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. Met al meer dan 20 jaar ervaring weten wij precies welke technieken we waar moeten toepassen.

Oorzaak van beschadigingen in ornamenten

Wij begrijpen dat u uw ornamenten graag zo snel en zo goed mogelijk wilt laten herstellen. Om het goed uit te voeren gaan we eerst na of het plafond op de juiste manier bevestigd is. Daarna bekijken we wat er nodig is voor herstel. Dat ornamenten in het plafond onderhoud nodig hebben komt vaak voor in oude gebouwen. Maar wat veroorzaakt deze beschadigingen eigenlijk? Wij vertellen het u. Bij oude plafonds worden de bevestiging steeds minder goed. Het plafond is heel lang geleden gemaakt en vervolgens goed vastgezet. Als de oude spijkertjes in het plafond los gaan laten, dan zorgt dit voor scheuren en barsten.

De voordelen van Ornamenten Restauratie Amsterdam

Ornamenten plafond restauratie is ons dagelijks werk. Dat brengt veel ervaring en routine met zich mee. En dat ziet u ook terug in de prijs. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

Ervaring en routine

Wij zien tijdens ons werk veel oude plafonds. Vaak met dezelfde soort problemen. Wij werken vaak in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Het afgelopen jaar herstelden wij veel ornamenten plafonds in Amsterdam. Bijvoorbeeld aan de Van Eeghenstraat, Van Breestraat en de Nassaukade. Op de Willemsparkweg, Sarphatipark, de Sarphatistraat en op de keizersgracht, Herengracht, Stadhouderskade en het Singel, Rechtboomsloot, Marnixstraat etc. En ook bijvoorbeeld plafonds in Leiden, Hilversum en Bussum. In Rotterdam wordt er ook veel verbouwd en opgeknapt. Hier komt u soms nog echte verrassingen tegen!

veel ervaring met restauratie plafonds

Herstellen van schade

Wist u dat verbouwingen in de omgeving ook kunnen zorgen voor scheuren in uw ornamenten? Ook zien we vaak dat er delen ontbreken. En er kan schade zijn zoals gaten of ontbrekend stucwerk. Vaak kan dit goed hersteld worden. Met mallen kunnen ontbrekende delen opnieuw gemaakt worden. De ornamenten in uw plafond worden zodoende herstelt. De nieuwe ornamenten zijn niet te onderscheiden van het origineel. Zo blijven de ornamenten van uw plafond behouden!

herstellen van ornamenten plafond amsterdam

Scheuren en barsten in oude plafonds

Wanneer u voor het eerst scheuren of barsten in uw plafond waarneemt dan kunt u hier een machteloos gevoel van krijgen. Ornamenten in plafonds restaureren is dan ook geen makkelijke klus. Wanneer u dit niet goed doet dan kan het ornamenten plafond in delen naar beneden komen. Daarom raden wij u aan om ons in te huren. Wij weten precies wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw ornamenten er weer prachtig uitzien en ook stevig blijven hangen.

scheuren in plafond herstellen

Plafonds van 130 jaar oud

Veel van de plafonds die ornamenten hebben zijn gemiddeld al 130 jaar oud. Door deze leeftijd hebben deze plafonds eigenlijk altijd te maken met scheurvorming en barsten. Onderschat zo’n plafond dus niet bij de aankoop van het huis. Het ornamenten plafond komt meestal in gedeelten naar beneden. Dit gebeurt als de scheuren en barsten zo groot zijn, dat er een gedeelte van het riet-stucplafond los komt te zitten. In dit geval is het verstandig om Ornamenten Restauratie Amsterdam in te schakelen om de ornamenten van uw plafond te repareren.

ornamenten plafond reparatie en herstel

Oorzaken van scheuren in ornamenten

Voordat u de ornamenten in het plafond laat herstellen raden wij u aan om te onderzoeken wat de scheurvorming veroorzaakt. Dit kan waterschade, bouwen en verbouwing zijn. En daarnaast kunnen overige vormen van trillen ook voor schade zorgen. Denk hierbij aan verkeer naast uw huis. De oplossing hierbij is om het ornamenten plafond te laten nakijken en weer vast te laten zetten. Zelfs een plafond dat al ongeveer 15 cm is verzakt zetten wij weer voor u vast.

ornamenten plafond op zijn plaats

Historische ornamenten plafond onderhoud

In monumenten zien we vaak historisch stucwerk uit de 17e en 18e eeuw. Daarna kwam er in de 19e eeuw een ware bouwgolf. Dat leverde ook veel bijzondere plafonds op. In oude woningen zijn vaak deze originele ornamenten plafonds nog terug te vinden. Wist u dat een oud ornament ook in een modern interieur helemaal op zijn plaats is?

Neem contact met ons op

Heeft u ornamenten in uw plafond die restauratie nodig hebben? Onze deskundigen helpen u graag. Stuur foto’s van de beschadigingen in uw ornamenten of bel ons op: 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw ornamenten in het plafond behouden blijven!

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader