Ornamenten plafonds

Ornamenten Plafonds

Wij zijn gespecialiseerd in het vastzetten van ornamenten plafonds. Alles begint bij het nakijken van de constructie. Een plafond moet goed en degelijk bevestigd zijn. Daarna pas volgt herstel en restauratie van de ornamenten. En dan blijkt in de praktijk: restauratie van unieke historische plafonds is vaak goed mogelijk!

Herstel unieke plafonds

Bij oude ornamenten plafonds ontstaan op den duur kleine of grote beschadigingen. Soms kiest men er dan voor om het ornamenten plafond stuk te slaan. Het historische plafond verdwijnt zo in de container.

  • Persoonlijk contact
  • Vrijblijvend langskomen
  • Vakmanschap / bouwkunstenaar

Vakkundige en betaalbare restauratie

We komen graag op locatie. Dan kijken we ook naar de wijze van bevestiging. Een ornamenten plafond vastzetten op een goede en vakkundige manier is belangrijk. Want dit draagt bij aan het behoud van het plafond voor de lange termijn. U kunt ons vrijblijvend om advies vragen.

Restauratie ornamenten plafond

Scheuren en barsten in ornamenten plafonds

Scheuren en barsten ontstaan geleidelijk. Veel ornamenten plafonds zijn meer dan 100 jaar oud. Ze zijn met kleine spijkertjes en metaaldraad vastgezet. Roestvorming tast de spijkertjes aan. Op gegeven moment ontstaat een scheur of barst. Geleidelijk neemt de druk op het ornamenten plafond toe.

scheuren in ornamenten plafond

Werkwijze ornamenten plafonds

Eerst wordt het plafond opnieuw verankerd. We maken hierbij gebruik van een systeem met volgringen. Daarna kunnen de barsten en scheuren met blijvend resultaat bijgewerkt worden.

  • Historisch stucwerk.
  • Balkon consoles.
  • Herstel en restauratie van Ornamenten plafonds.

Contact met Ornamenten Restauratie Amsterdam

Voor meer informatie over onze diensten, kunt u contact opnemen met Ornamenten Restauratie Amsterdam. Wij vertellen we u er graag meer over. U kunt ons daarvoor een e-mail sturen via info@ornamenten-restauratie.nl, het contactformulier op de website invullen of rechtstreeks bellen op 020 – 664 6046.

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader