Restaureren van gevelstenen

Gevelstenen

De gevelsteen was vroeger een uithangbord van steen. Omdat er nog geen huisnummering was ingevoerd, gebruikte men daarvoor een ornament. Dat was de gevelsteen. En die gevelsteen liet iets zien van de bewoner en zijn omgeving. En vaak ook iets over zijn werk of ambacht.

Restaureren van gevelstenen in Amsterdam

Ook in Amsterdam zien we heel veel gevelstenen in het straatbeeld. Dit geeft ons een prachtig inkijkje in het leven en werk van Amsterdam in vroegere tijden.

Gelukkig zijn er veel originele gevelstenen bewaard gebleven. En wordt er ook weer aandacht besteed aan restauratie en herstel van gevelstenen. Want dit levert een mooie bijdrage aan de geschiedenis. Met unieke aanwijzingen over het gebruik en het verleden van historische gebouwen.

Nieuwe gevelstenen

Ook in nieuwe huizen zien we gevelstenen terug. Met het jaartal van het bouwjaar. Of een afbeelding of een mooi detail. Een nieuwe gevelsteen of paneel kan op maat gemaakt worden. Met een historisch uiterlijk of in een modern jasje.

gevelsteen amsterdam

gevelsteen rotterdam

gevelsteen ornament hersteld

Gevel ontwerp

Op dit moment worden er ook in de nieuwbouw weer veel decoratieve elementen en ornamenten toegepast. Het ontwerp van gevelpanelen of unieke gevel-details, zorgt voor een volstrekt origineel aanzicht van de gevel. Graag denken we met u mee tijdens het restaureren van gevelstenen!

Wij zijn gespecialiseerd in herstel en restauratie van gevelstenen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor restauratie van gevelstenen.

Neem contact op voor restauratie van gevelstenen

Heeft u een oude gevelsteen die hersteld moet worden? Neem contact op met Ornamenten Restauratie Amsterdam. Bel vandaag naar 020 – 664 6046 of mail naar info@ornamenten-restauratie.nl.

Marnix van de WeijerMarnix van de Weijer
12:42 19 Aug 21
Door Christian onze sierplafonds laten restaureren. Week per plafond bezig geweest en zeer grondig aangepakt. Wil zorgt voor goede communicatie en verwachting vooraf. Het werk van Christian is vervolgens zeer secuur en kundig. Bij herstel plafond moet je wel even sterke maag hebben als de constructie bloot wordt gelegd, maar heb vertrouwen want het resultaat is super. Dank Wil en team!
Lita LieLita Lie
10:52 13 Nov 20
Balkon consoles naar volle tevredenheid gemaakt. Wil en medewerkers hebben prima werk geleverd. Dit bedrijf zeer aan te bevelen
ElspethElspeth
14:24 12 Jan 19
Wil en haar team waren gedurende het hele proces zeer responsief en geruststellend. Ik heb een originele Silberling-plafondlijst en deze was meer dan vijf jaar geleden licht beschadigd door binnendringend water. Na het droge weer in de zomer van 2018 begon de schade toe te nemen en was ik bang dat het hele plafond naar beneden zou komen.Ik heb verschillende plafondreparateurs gebeld en Wil nam echt de tijd om me gerust te stellen en het proces uit te leggen.Het team was zeer efficiënt en zo schoon en netjes als je kunt zijn voor zo'n stoffige klus. Ik maakte me geen zorgen om ze alleen in huis te laten om te werken en hoewel het erg stoffig was nadat ze vertrokken, was dit alleen in de kamer waar ze werkten en het was gewoon een kwestie van dweilen en schoonmaken om op te ruimen.Onderstaande foto's tonen voor, tijdens en direct erna. Nu alleen nog schilderen en dan is het weer perfect!
Dirk VermeijDirk Vermeij
17:18 26 Sep 18
Mooi handwerk.
Rob GooijerRob Gooijer
14:16 28 Jul 18
js_loader