Ornamenten restauratie Den Haag

Ornamenten restauratie Den Haag

Voor ornamenten restauratie in Den Haag moet u bij Ornamenten Restauratie zijn. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van het restaureren van ornamenten en stucwerk. Wij vinden het behoud van ornamenten belangrijk, dankzij onze jarenlange ervaring weten wij dan ook goed welke technieken wij waar moeten toepassen voor een uitstekend eindresultaat. Heeft u dus beschadigingen aan uw ornamenten thuis? Roep dan Ornamenten Restauratie in in Den Haag!

Inspectie ornamenten Den Haag

Het kan frustrerend zijn om tegen beschadigingen van uw ornamenten aan te kijken. Wacht daarom niet te lang en schakel ons in om deze beschadigingen te herstellen. Wanneer wij voor het eerst bij u langskomen voor de restauratie, dan gaan wij eerst na of de ondergrond goed vast zit. Oudere plafonds zijn vaak niet goed onderhouden en kunnen dan ook het nodige aan onderhoud nodig hebben. Na de inspectie overleggen wij met u wat het vervolgplan gaat worden. Vervolgens bekijken we wat er nodig is voor de ornamenten restauratie bij u in Den Haag.

Voordelen van Ornamenten Restauratie

Ornamenten restauratie in Den Haag is ons dagelijks werk. Dat brengt veel ervaring en routine met zich mee. En dat ziet u ook terug in de prijs. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

Ornamenten restauratie Den Haag

Oorzaak beschadigingen ornamenten Den Haag

Beschadigingen aan ornamenten zijn vaak niet te voorkomen in oudere gebouwen. Maar wat is de hoofdoorzaak van deze scheuren of barsten? Door de leeftijd kunnen de spijkers waarmee ornamenten vastzitten aan het plafond soms loslaten. Hierdoor ontstaan op den duur scheuren in het plafond. Wanneer deze scheuren elkaar tegenkomen kunnen hele delen van het plafond verzakken. Ornamenten restauratie in Den Haag kan verdere schade voorkomen.

Nieuw niet van origineel te onderscheiden

Wij zien vaak dat stukken ornamenten ontbreken. Wij kunnen dit vaak goed herstellen. Door mallen te gebruiken kunnen wij een exacte kopie maken van uw ornament. De nieuwe ornamenten zijn niet te onderscheiden van het origineel. Zo blijven deze prachtige ornamenten in Den Haag behouden!

Ornamenten in de 17e, 18e en 19e eeuw

Ornamenten zijn vaak geplaatst in oudere woningen. Deze woningen zijn gemiddeld rond de 130 jaar oud, maar kunnen nog ouder zijn. De eerste ornamenten werden in de 17e eeuw geplaatst. Deze stijl was zwaar en pompeus. U zag hier engeltjes, mythische dieren, fruit en meer. In de 18e eeuw kwam de Rococo stijl op, de stijl van de ornamenten werd sierlijk en vrolijk. In de 19e eeuw waren stucwerk en de ornamenten veel minder aanwezig. Dit werd de eclectische bouwstijl genoemd.

Neem contact met ons op

Heeft u ornamenten in Den Haag die restauratie nodig hebben? Onze deskundigen helpen u graag verder. Stuur foto’s van de beschadigingen van uw ornamenten naar ons toe of bel ons via: 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw ornamenten in Den Haag behouden blijven!