Gevelornamenten

 

Gevelornamenten, lijstwerk, sierelementen en buiten-stucwerk.

Gevelornamenten en gevelsierwerk
be11Voor het restaureren van gevelornamenten van historische panden bent u bij ons aan het juiste adres.

Weersomstandigheden
De tand des tijds en de weersomstandigheden zorgen voor slijtage van de geveldetails. Bij gevel renovaties en bouwwerkzaamheden heeft het sierwerk het soms zwaar te verduren. Wij herstellen en restaureren uw gevelelementen vakkundig.  De gevelversiering wordt zorgvuldig in oude glorie hersteld.

Handmatig modelleren
Ontbrekende gevelornamenten worden handmatig opnieuw gemodelleerd. De gevel krijgt zijn historische aanzien terug.

Onze werkwijze is uitermate geschikt voor restauratie van gevels van monumenten, grachtenhuizen en grachtenpanden. Bekijk hier het filmpje van de restauratiewerkzaamheden aan de Leidsekade.

Reproductie van gevelornamenten en lijstwerk

Voor een pand in Amsterdam West werd en alle decoratieve details gereproduceerd met behulp van mallen. Bijgaand foto’ s van het werk tijdens de bouw,  en het eindresultaat (voor en na).
gevelornamenten reproduceren    geveldetails reproductie

 voor                                                                                                                                   na

Het pand werd geheel nieuw gebouwd (op de open plek) , maar de eis was dat de ornamenten exact gelijk moesten zijn aan het naastgelegen pand. Wij hebben voor dit nieuwe pand alle reproducties m.b.v. mallen gemaakt en vervolgens geplaatst.

Vakkundig herstellen van:

  • sierelementen aan de gevel,
  • gevellijstwerk en gevelversiering
  • gevelornamenten en geveldetails
  • buiten stucwerk

 

Kroonlijst met consoles

Ook herstellen of opnieuw fabriceren van consoles in de kroonlijst behoort tot ons werkgebied. Vaak laat ook de bevestigingswijze van de consoles te wensen over (roestige oude spijkers, waar al decennia niet naar is omgekeken!).  Bij gepland onderhoud aan de gevel is het een goed idee om extra aandacht te besteden aan de kroonlijst. Wij adviseren om ALLE consoles in de kroonlijst na te laten kijken.

 

Bovenstaand een aantal gevelrestauratie projecten, waarbij consoles werden vervangen of hersteld. Ook gevelwerkzaamheden aan sier- en lijstwerk.
 
Voor grote en kleine klussen en herstelwerkzaamheden
BEL ONS: telefoon 020 – 66.46.046