Ornamenten restauratie Bussum

Ornamenten restauratie in Bussum

Zijn uw ornamenten in Bussum toe aan restauratie? Ornamenten Restauratie is het bedrijf dat u zoekt! Met al meer dan 20 jaar ervaring weten wij precies welke technieken wij moeten toepassen om een prachtig eindresultaat voor u te creëren. Wij vinden behoud van ornamenten in Bussum zeer belangrijk. Wij kijken graag samen met u naar de beschadigingen in uw ornamenten en bespreken wat het plan van aanpak gaat worden. Voor uitstekende ornamenten restauratie in Bussum moet u bij Ornamenten Restauratie zijn!

Beschadigingen in ornamenten constateren

Wanneer u net een nieuw pand heeft gekocht kunt u pas na de aankoop beschadigingen aan de ornamenten zien. Beschadigingen zijn nooit leuk en moeten altijd gerepareerd worden. Gelukkig helpt Ornamenten Restauratie u graag daarbij. Om het herstel goed uit te voeren gaan we eerst na of de ondergrond goed vast zit. Daarna bekijken we wat er nodig is voor de ornamenten restauratie in Bussum.

Voordelen van Ornamenten Restauratie

Ornamenten restauratie in Bussum is ons dagelijks werk. Dat brengt veel ervaring en routine met zich mee. En dat ziet u ook terug in de prijs. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

ornamenten restauratie

Hoe beschadigingen aan ornamenten worden veroorzaakt

Het komt vaak voor dat er beschadigingen aan ornamenten te zien zijn. Maar wat veroorzaakt deze beschadigingen dan precies? Veel woningen waar ornamenten in bevestigd zijn, zijn vaak al tientallen jaren oud. Dit betekent dat de muren gevoelig zijn voor verzakkingen. Verzakkingen kunnen vervolgens scheuren in uw ornamenten in Bussum veroorzaken. Verzakkingen komen regelmatig voor bij verhuizingen of verbouwing in of aan een pand.

Ervaring en routine

Wij zien tijdens ons werk veel oude plafonds. Vaak met dezelfde soort problemen. Wij werken vaak in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Het afgelopen jaar herstelden wij veel ornamenten plafonds in Amsterdam. Bijvoorbeeld aan de Van Eeghenstraat, Van Breestraat en de Nassaukade. Op de Willemsparkweg, Sarphatipark, de Sarphatistraat en op de keizersgracht, Herengracht, Stadhouderskade en het Singel, Rechtboomsloot, Marnixstraat etc. En ook bijvoorbeeld plafonds in Leiden, Hilversum en Bussum. In Rotterdam wordt er ook veel verbouwd en opgeknapt. Hier komt u soms nog echte verrassingen tegen!

Ornamenten herstellen in Bussum

Wat wij ook vaak waarnemen in oudere gebouwen zijn ontbrekende stukken stucwerk. Een verbouwing in de omgeving kan namelijk ook al voldoende trillingen veroorzaken waar uw ornamenten last van hebben. Wij zien vaak schade zoals gaten of ontbrekende stukken stucwerk. Door een restauratie aan uw ornamenten in Bussum uit te voeren zorgen wij ervoor dat de ontbrekende stukken weer hermaakt worden. Dit kunnen wij bijvoorbeeld via mallen doen. De nieuwe ornamenten zijn niet te onderscheiden van het origineel. Zo blijven uw ornamenten in Bussum behouden!

ornamenten restauratie bussum

Ornamenten restauratie in Bussum

Gebouwen waar veel ornamenten in voorkomen zijn gemiddeld al 130 jaar oud. Bij deze woningen is scheurvorming bijna niet te voorkomen. Onderschat de aankoop van een dergelijk huis dus niet. Gelukkig kunnen wij een ornamenten restauratie in Bussum uitvoeren, zodat alle beschadigingen weggewerkt kunnen worden.

Neem contact met ons op

Heeft u ornamenten die restauratie in Bussum nodig hebben? Onze deskundigen helpen u graag verder. Stuur foto’s van de beschadigingen van uw ornamenten of bel ons op: 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw ornamenten in Bussum behouden blijven!