Ornamenten restauratie Leiden

Ornamenten restauratie in Leiden

Hebben uw ornamenten in Leiden restauratie nodig? De experts van Ornamenten Restauratie weten precies wat zij moeten doen. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben wij al veel ornamenten hersteld en weten wij precies welke technieken we waar moeten toepassen voor een uitstekend eindresultaat. Wij komen graag bij u langs om de beschadigingen te bekijken en een vervolgplan op te stellen.

Restauratie voldoet aan uw wensen

Ornamenten zijn prachtig om te hebben in uw woning. Wanneer hier beschadigingen in komen is het fijn om snel te handelen. Om het herstel goed uit te voeren gaan wij eerst na of de ondergrond in orde is. Daarna bekijken we wat er nodig is voor de ornamenten restauratie in Leiden. Dit overleggen wij natuurlijk samen met u, wij vinden het belangrijk dat het eindresultaat precies op uw wensen aansluit.

Voordelen van Ornamenten Restauratie

Ornamenten restauratie in Leiden is ons dagelijks werk. Dat brengt veel ervaring en routine met zich mee. En dat ziet u ook terug in de prijs. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

ornamenten plafond vastzetten en restaureren groningen

Beschadigingen ornamenten door verzakkingen

Beschadigingen aan ornamenten zijn vaak te zien in oudere gebouwen. Hoe dit komt? Oudere gebouwen zijn vaker gevoelig voor verzakkingen. De verzakkingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een verhuizing of verbouwingen in uw pand. Een verzakking zorgt vervolgens voor scheuren of barsten in uw ornamenten.

Ornamenten restauratie Leiden

Herstellen van beschadigingen ornamenten

Naast verhuizingen en verbouwingen in het pand kunnen verbouwingen in de buurt van uw pand ook voor beschadigingen zorgen. Door de hoge leeftijd is de kans op scheurvorming bijna niet te voorkomen. Wij zien regelmatig ook stukken ornament ontbreken. In dit geval kunnen wij uw ornamenten vaak goed herstellen. Met mallen kunnen wij de ontbrekende delen opnieuw maken. De nieuwe ornamenten zijn niet te onderscheiden van het origineel. Zo blijven deze prachtige ornamenten in Leiden behouden!

Ornamenten uit verschillende eeuwen

Wist u dat de meeste panden die ornamenten hebben gemiddeld al zo’n 130 jaar oud zijn? Toch zijn er ook panden die nog veel ouder zijn. Ornamenten werden in de 17e eeuw veel toegepast en waren zeer zwaar en pompeus. In de 18e eeuw werd de stijl vrolijk en sierlijk, deze stijl werd Rococo genoemd. In de 19e eeuw werden de huizen leger en nam de hoeveelheid ornamenten af. Deze stijl wordt de eclectische bouwstijl genoemd.

Neem contact met ons op voor ornamenten restauratie Leiden

Heeft u ornamenten die restauratie in Leiden nodig hebben? Onze deskundigen helpen u graag verder. Stuur foto’s van de beschadigingen van uw ornamenten naar ons toe of bel ons via: 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw ornamenten in Leiden behouden blijven!