Ornamenten restauratie Rotterdam

Ornamenten restauratie in Rotterdam

Heeft u ornamenten restauratie in Rotterdam nodig? Zoek dan niet verder want Ornamenten Restauratie helpt u graag verder! Wij zijn gespecialiseerd in het behoud van ornamenten. We komen graag bij u langs om de beschadigingen te bekijken. Samen met u zullen we een plan van aanpak maken. Dankzij onze jarenlange ervaring met het restaureren van ornamenten in Rotterdam weten wij precies welke technieken wij moeten toepassen voor een uitstekend eindresultaat.

Eerste bezichtiging ornamenten

Wanneer u altijd tegen beschadigingen van uw ornamenten aankijkt thuis, dan kan dit een vervelend gevoel geven. Voorkom deze gevoelens en schakel ons in. Om het herstel goed uit te voeren gaan wij eerst na of de ondergrond goed bevestigd is. Vervolgens bekijken we wat er nodig is voor de ornamenten restauratie in Rotterdam.

Voordelen van Ornamenten Restauratie

Ornamenten restauratie in Rotterdam is ons dagelijks werk. Dat brengt veel ervaring en routine met zich mee. En dat ziet u ook terug in de prijs. U kunt bij ons genieten van de volgende voordelen:

  • Kennis, vakmanschap en artistieke kwaliteiten
  • 20 jaar ervaring
  • Lid van Art Restorers Association
  • Veel plafonds hersteld
  • Vrijblijvend advies
  • Familiebedrijf

Oorzaak beschadigingen ornamenten Rotterdam

Beschadigingen aan ornamenten komen vaak voor in oudere gebouwen. Maar wat veroorzaakt deze scheuren of barsten precies? Bij oudere ornamenten kan het voorkomen dat de spijkers waar ze mee vastzitten aan het plafond los laten. Hierdoor ontstaan scheuren en barsten in het plafond, kunnen op termijn hele delen van het plafond verzakken en is er een risico dat het plafond naar beneden komt als er niks aan gedaan wordt. Zover wil je het natuurlijk laten komen. Tijdige ornamenten restauratie in Rotterdam is de oplossing.

ornamenten restauratie rotterdam

Beschadigde ornamenten herstellen

Wij zien vaak dat stukken ornamenten ontbreken. Dit kunnen we gelukkig vaak vaak goed herstellen. Met mallen kunnen wij de ontbrekende delen zo opnieuw maken. De nieuwe ornamenten zijn niet te onderscheiden van het origineel. Zo blijven deze prachtige ornamenten in Rotterdam behouden!

Ornamenten door de eeuwen heen

Gemiddeld zijn panden met ornamenten al zo’n 130 jaar oud, maar ze kunnen nog veel ouder zijn. Ornamenten werden veel in de 17e, 18e en 19e eeuw toegepast. Waar de ornamenten in de 17e eeuw zwaar en pompeus waren, waren de ornamenten in de 18e eeuw sierlijk en vrolijk. Deze stijl wordt Rococo genoemd. In de 19e eeuw werden de ornamenten minder en waren de stucplafonds bijvoorbeeld al een stuk leger. Deze stijl werd de eclectische bouwstijl genoemd.

Neem contact met ons op

Heeft u ornamenten in Rotterdam die restauratie nodig hebben? Onze deskundigen helpen u graag verder. Stuur foto’s van de beschadigingen van uw ornamenten naar ons toe of bel ons via: 020-664 6046. Vervolgens kan er een bezoek op locatie ingepland worden waarin wij beoordelen wat er gedaan moet worden. Wij zorgen ervoor dat uw ornamenten in Rotterdam behouden blijven!