Oud plafond restauratie

Oud historisch plafond herstellen

Heeft u een mooi historisch pand gekocht en wilt u het historisch plafond laten herstellen? Dan bent u bij Ornamenten Restauratie Amsterdam aan het juiste adres! Met al meer dan 20 jaar ervaring weten wij als geen ander hoe wij bij een oud plafond restauratie moeten uitvoeren. Historisch stucwerk is bijzonder stucwerk. Het onderhoud hiervan is bijzonder, het vereist kennis van materialen en inzicht in historische vormtaal. Wacht niet te lang en laat uw monumentaal plafond nu herstellen.

Inzicht in historisch vormentaal

Dankzij onze jaren aan ervaring met het herstellen van historisch stucwerk weten wij als geen ander welk materiaal wij moeten inzetten en hebben wij inzicht in historische vormentaal. Het eindresultaat wordt vooral bepaald door de artistieke kwaliteiten van de kunstenaar of stukadoor. Wij hebben deze technische kennis en artistieke vaardigheden in huis. Maak nu vrijblijvend een afspraak en bespreek het herstel van uw historisch stucwerk met ons.

Vaardigheden van Ornamenten Restauratie Amsterdam

Het toepassen van de juiste technieken is dus cruciaal voor de restauratie van een monumentaal plafond. Wij hebben voor u de belangrijkste punten waar wij aan voldoen op een rij gezet:

  • Technische kennis
  • Inzicht in vormentaal
  • Veel verstand van materialen
  • Oog voor detail
  • Artistieke kwaliteit

oud plafond restaureren

Stucwerk door de eeuwen heen

Wist u dat door de eeuwen heen de stijlen en vormen van stucwerk steeds zijn veranderd? Tijdens de restauratie van uw oude plafond is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Niet ieder stucwerk komt uit dezelfde periode. Zo is er al een duidelijk verschil tussen 17e eeuwse en 18e eeuwse stucwerk. In de 17e eeuw was de stijl zwaar en pompeus en zat het stucwerk vol met patronen, engeltjes, bloemen en bladeren. In de 18e eeuw kwam de rococo stijl. Dit was lichter en had veel asymmetrische vormen. In de 19e eeuw wordt het stucwerk van de plafonds steeds leger.

Stucwerk van vroeger

Vroeger was de entree heel belangrijk.

De hal en de gang waren dan ook echte blikvangers vol met prachtig stucwerk. Dit is in Amsterdam nog steeds vaak terug te zien.

Doordat er door de eeuwen heen veel verbouwd en gebouwd is, zijn er diverse stijlen door elkaar heen te vinden.

Tegenwoordig wordt vooral een goed samenhangend ontwerp van historisch stucwerk gewaardeerd.

Stucwerk in modern huis

Op het moment is stucwerk weer in. Oud stucwerk is zeer goed te combineren met de moderne stijl, dit komt u in de openbare ruimte dan ook geregeld tegen. Denk hierbij aan ornamenten, beelden, decoratie en relief. Met zorg en aandacht kan dit allemaal mooi behouden blijven.

Neem contact met ons op voor oud plafond restauratie

Is uw historisch plafond toe aan restauratie? Wacht dan niet langer en schakel Ornamenten Restauratie Amsterdam in. Onze deskundigen helpen u graag verder. U kunt ons bellen via 020-664 6046. Wanneer u kiest voor monumentaal plafond restauratie, dan kunt u ons van te voren ook foto’s sturen van de beschadigingen. Wij komen vervolgens langs om te beoordelen wat de vervolgstappen zijn.