Ornamenten plafond Den Haag

Terug naar overzicht

Ornamenten plafond Den Haag

Hofstad


In Den Haag vinden we nog veel rijk bewerkte ornamenten plafonds. Dat komt omdat er veel prachtig herenhuizen zijn in Den Haag. De grandeur van de hofstad is duidelijk te herkennen. En komt naar voren in fraaie stijl elementen. En is ook goed te zien in de afwerking en de details.

Onderhoud

Zeker bij ornamenten plafonds is het belangrijk om aandacht aan het onderhoud te besteden. Vooral bij lekkages in huis dient met op te letten. Oude leidingen zijn dan meestal de boosdoener. Ook verbouwingen kunnen voor problemen zorgen.

Verzakte plafonds

Regelmatig zien wij dan ook “verzakte” plafonds. De bevestiging is niet meer goed en het plafond hangt nog op zijn laatste verbindingen. Dat zijn oude schroefjes en spijkertjes van meer dan 100 jaar oud. Maar een gedeelte van het plafond zit dan niet meer vast. Onderstaand laten we werkzaamheden zien aan een ornamenten plafond in Den Haag. Het ornamenten plafond was ruim 15 cm verzakt. De redding was dat het plafond aan het haakje van de gaspijp bleef hangen!

Bijgaand de foto’s van deze ernstige verzakking van het ornamenten plafond in Den Haag .

Eerst werd het plafond gezekerd. En daarna zorgvuldig hersteld, waarbij het herstellen van de bevestigingen een belangrijk onderdeel van het herstel is. Hierboven het eindresultaat.

Ornamenten plafond herstel

Heeft u vragen over oude plafonds? Bel ons op! Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Bel voor meer informatie 020- 6646046

Terug naar overzicht